Vikings kull nr 1

SE UCH Lovund's Ci-Ci

Cici är den lite mer blyga lugna tjejen som behöver lite tid, men när bandet har skapats är hon otroligt trogen och mysig. Hon är inte den som tar största platsen i flocken utan anpassar sig med de andra. Hennes stora trygghet är matte och älskar och ligga och sova bredvid i sängen, gärna så nära som möjligt. Hon tycker även om att gå i skogen, älskar att leta godis och spåra.

Cici har både fina tassar och bett. Hon tycker inte det är jätte kul med utställning men har erövrat ett utställningschampionat och blivit placerad i BIS finaler inofficiellt.
Cici har haft en kull 2017 hos Hammarhöjdens kennel med två valpar. 

SE UCH Ålvisheim's Ramn Livesson

Ramn är en lugn och trygg kille som också är väldigt tillgiven. Ramn är pappan till min första lundehund Floke. Jag har fått äran att visa fram Ramn i utställningsringen där han blivit Svensk utställningschampion och 2018 blev han dessutom andra bästa hane på specialaren och bästa veteran. Han är väldigt godis glad och gör nästan vad som helst för godis.

Jag kom själv ihåg när jag väntade på att få hämta hem Floke (Ramns son) att jag tyckte Ramn var otroligt snygg! Han ville jag använda ifall jag ville avla på lundehunden. Cici och Ramn har alltid tyckt om varandra så otroligt glad att få valpar efter dem.

Ramn har både bra bett och tassar och är en väldigt snygg och välbyggd hund! 


Två pojkar föddes den 17 februari 2019 vid namn Flokeheims Ragnar Lothbrok & Flokeheims Rollo Of Normandy.

Flokeheims Ragnar Lothbrok

Ragnar med sin nya familj Gustavsson. Ragnar flyttar inte så långt ifrån oss så han lär vi träffa mycket!
Ragnar med sin nya familj Gustavsson. Ragnar flyttar inte så långt ifrån oss så han lär vi träffa mycket!

Flokeheims Rollo Of Normandy

2019-03-17     -   2021-09-13

Rollo med sin nya familj Hansson, önskar han och dem all lycka till!
Rollo med sin nya familj Hansson, önskar han och dem all lycka till!

Fakta om namnen: 


"Ragnar Lodbrok var enligt den danske hävdatecknaren Saxo Grammaticus jarl hos den danske kungen Hårik. Enligt den isländska litteraturen var han emellertid son till en sveakung vid namn Sigurd Ring. Namnet Lodbrok hade han enligt sagorna då han till skydd mot en lindorm burit en särskild sorts vargskinnsbyxor bestrukna med beck ("lodbrokor") för att ettret (giftet) inte skall skada honom." Wikipedia 

"Ragnar figurerar i serien Vikings som huvudkaraktär och följs åter under hans livstid"

"Rollo eller Robert I, född i mitten av 800-talet, död tidigast 927 och senast 933 var en vikingahövding som 911 grundade det normandiska väldet i norra Frankrike och blev greve av Rouen. Han räknas ibland som den förste hertigen över Normandie även om den titeln först tillkom hans efterföljare." Wikipedia

"Rollo är också tagen ur serien Vikings men spelar då Ragnars bror som sedan blir härskare i Frankrike, likheter finns men det var dock inte bröder i verkligheten"