Valp planer

Planerade valpkullar


Inga planerade valpkullar under 2020. 


Planerar att para Scilling's Hekla och Eriksro Tuffa Victor igen under 2021. 

På grund av Solvis skada och rehabilitering kommer det troligen bli senare delen av 2021. 

Solvi är en tuff, kaxig dam som tycker om att leka och hitta på saker. Solvi tycker det är kul med utställning och tagit sig fram i ringen och blivit svensk utställnings champion.

Hon är en dam med mycket personlighet. Tycker om att busa med barnen och trivs bäst tillsammans med hanhundar. Katterna är också roliga att leka med , särskilt när de leker med henne. Solvi är mer av den aktiva typen och hittar gärna på lite bus när man inte ser.

Solvi har ett otroligt sött uttryck och enligt mig en perfekt storlek med god könsprägel. Lite av den grövre modellen. Fina proportioner och väldigt rastypiskt vevande gång!

Solvi är patella kollad med 0/0.

Solvi har fått två kullar innan: Vikings nr 2 och A-kullen. Vikings nr 2 var det bara en valp som vi behöll själva. Freydis är en väldigt fin och härlig individ av det lite större modellen men väldigt feminin och vacker. A-kullen blev det två hanar och en tik. Hanarna ser lovande ut med härligt temperament på båda två! Tiken i kullen har Ektopisk uretär ,vilket är en missbildning i urinvägarna. Detta är svårt att veta vart det kommit ifrån men kan vara ärftligt eller kombinationen i säg. 

Viktor är en snygg kille som visat sina framfötter i utställnings ringen. Han är mild och självsäker.  Han är inte av den sociala typen utan umgås hellre med hundar. Viktor är lite av den nättare hanen både när det gäller vikt och mankhöjd,  vilket jag tycker passar Solvi som också är nätt men grov i benstommen. 

Viktor har två CERT och BIR i resultat listan. Blev BIR på lundehundspecialen 2018 som junior!

Viktor har även testat på lite andra aktiviteter, bland annat nosework och viltspår.

Viktor är patella kollad med 0/0

Varför jag väljer att ta om kombinationen är för att jag tycker dessa kompletterar varandra. Då Freydis blev ensam valp är det svårt att utvärdera första kullen men de egenskaper hon visar är något jag tycker om. Det är en hund med mycket energi och vilja.  Båda föräldrarna har starka psyken och är ganska tuffa framåt. 


Planerar att para Flokeheims Freydis under  2021

Freydis är en otroligt rolig hund, det är verkligen husses tjej. Hon har mycket bus i sig och tycker om att spåra i skogen. Freydis är av den lite "större" eller "grövre" typen, men tilltalar mig väldigt mycket. Hon är inte så grov men av större modell. Jag tycker hon är välskapt, välkroppad och ha en snygg överlinje. Feminint vackert ansikte. Hon har mycket energi och öppen till det mesta vi hittar på. Hon har ett eget envist temperament men otroligt tillgiven till sin flock.

Patella 0/0

Ögon: Lindrigt PPM iris/iris

Hane ej bestämt ännu. 


Är du intresserad av en valp från oss? 

Läs igenom texten nedanför och kontakta oss genom mejlformuläret. 

Vid leverans är valparna:

 • Registrerade i SKK
 • ID-märkta
 • Veterinärbesiktade, intyget ej äldre än 7 dagar
 • Fått första vaccinationen
 • Avmaskade minst två gånger
 • Försäkrade med dolda fel
 • Åkt bil minst en gång

Vid köp av valp: 

 • Jag ser gärna att hunden visas på utställning någon gång under sin livstid
 • Att den friska hunden gärna gå i avel, särskilt hanhundar.
 • Inte lämna hunden själv hemma för många timmar.
 • Planerat din tid väl och var det innebär att skaffa hund

Är du intresserad av en valp ifrån mig eller har några frågor? Kontakta mig först via formuläret och berätta vem du/ni är.