Valp planer

Planerade valpkullar


Inga planerade valpkullar under 2020. 


Planerar att para Scilling's Hekla och Eriksro Tuffa Victor igen under 2021. 

Solvi är en tuff, kaxig dam som tycker om att leka och hitta på saker. Solvi tycker det är kul med utställning och tagit sig fram i ringen och blivit svensk utställnings champion.

Hon är en dam med mycket personlighet. Tycker om att busa med barnen och trivs bäst tillsammans med hanhundar. Katterna är också roliga att leka med , särskilt när de leker med henne. Solvi är mer av den aktiva typen och hittar gärna på lite bus när man inte ser.

Solvi har ett otroligt sött uttryck och enligt mig en perfekt storlek med god könsprägel. Lite av den grövre modellen. Fina proportioner och väldigt rastypiskt vevande gång!

Solvi är patella kollad med 0/0.

Solvi har fått två kullar innan: Vikings nr 2 och A-kullen. Vikings nr 2 var det bara en valp som vi behöll själva. Freydis är en väldigt fin och härlig individ av det lite större modellen men väldigt feminin och vacker. A-kullen blev det två hanar och en tik. Hanarna ser lovande ut med härligt temperament på båda två! Tiken i kullen har Ektopisk uretär ,vilket är en missbildning i urinvägarna. Detta är svårt att veta vart det kommit ifrån men kan vara ärftligt eller kombinationen i säg. 

Viktor är en snygg kille som visat sina framfötter i utställnings ringen. Han är mild och självsäker för sin ålder. Viktor är lite av den nättare hanen vilket jag tycker passar Solvi som också är nätt men grov i benstommen. Viktor har också bra proportioner.

Viktor har två CERT och BIR i resultat listan. Blev BIR på lundehundspecialen 2018 som junior!

Viktor har även testat på lite andra aktiviteter, bland annat nosework och viltspår.

Viktor är patella kollad med 0/0


Planerar att para Flokeheims Freydis under början av sommaren 2021

Freydis är en otroligt rolig hund, husses tjej. Hon har mycket bus i sig och tycker om att spåra i skogen. Freydis är av den grövre typen (som sin mamma) men tilltalar mig väldigt mycket. Jag tycker hon är välskapt, välkroppad och ha en snygg överlinje. Feminint vackert ansikte. Hon har mycket energi och öppen till det mesta vi hittar på. Hon är en fantastiskt snäll hund mot valpar vi haft här hemma och är en perfekt lekkompis och extra mamma. 

Hon kommer genomgå hälsokontroll under 2020.

Hane ej bestämt ännu. 


Är du intresserad av en valpfrån oss? 

Läs igenom texten nedanför och kontakta oss genom mejlformuläret. 

Vid leverans är valparna:

 • Registrerade i SKK
 • ID-märkta
 • Veterinärbesiktade, intyget ej äldre än 7 dagar
 • Fått första vaccinationen
 • Avmaskade minst två gånger
 • Försäkrade med dolda fel
 • Åkt bil minst en gång

Vid köp av valp: 

 • Jag ser gärna att hunden visas på utställning någon gång under sin livstid
 • Att den friska hunden gärna gå i avel, särskilt hanhundar.
 • Inte lämna hunden själv hemma för många timmar.
 • Planerat din tid väl och var det innebär att skaffa hund

Är du intresserad av en valp ifrån mig eller har några frågor? Kontakta mig först via formuläret och berätta vem du/ni är.