Vikings kull nr 2

Den 14 maj föddes Solvis och Viktors tikvalp, Freydis

Freydis somnade hastigt in 2021-10-18 endast 2,5 år gammal..


Viktor är en snygg ung kille som visat sina framfötter i utställnings ringen. Han är mild och självsäker för sin ålder. Viktor är lite av den nättare hanen vilket jag tycker passar Solvi som också är nätt men grov i benstommen. Än är han ung men så lovande. Viktor har också bra proportioner.

Viktor har två CERT och BIR i resultat listan. Blev BIR på lundehundspecialen 2018 som junior!

Viktor har även testat på lite andra aktiviteter, bland annat nosework och viltspår.

Viktor är patella kollad med 0/0

Solvi är en tuff, kaxig dam som tycker om att leka och hitta på saker. Solvi tycker det är kul med utställning och tagit sig fram i ringen och blivit svensk utställnings champion.

Hon är en dam med mycket personlighet. Tycker om att busa med barnen och trivs bäst tillsammans med hanhundar. Katterna är också roliga att leka med , särskilt när de leker med henne. Solvi är mer av den aktiva typen och hittar gärna på lite bus när man inte ser.

Solvi har ett otroligt sött uttryck och enligt mig perfekt storlek med god könsprägel. Fina proportioner och väldigt rastypiskt vevande gång!

Solvi är patella kollad med 0/0.

Fakta om namnet: 

"Frejdis Eriksdotter (isländska Freydís Eiríksdóttir) var dotter till Erik Röde och halvsyster till Leif Eriksson. Frejdis figurerar i både Erik Rödes saga och Grönlänningasagan" wikipedia

"Freydis är också en karaktär ur serien Vikings, som Ivars fru"