Vår berättelse

Flokeheims

Maria och Alexander Ringdahl heter vi och bor strax utanför Rockneby, Kalmar. 

Jag Maria har en masterexamen i arkeologi.  Har bland annat varit och grävt på Sandby borg och Gamla Skogsby på Öland. Har jobbat delvis på fantastiska Ölands museum Himmelsberga! Är också med i föreningen Sandby borgs vänner och engagera mig i styrelsen där. Jag jobbar sedan maj 2023 på Kronofogden som handläggare på inregistreringen. Just nu mammaledig. 

Jag är uppväxt på landet med en hel del djur och natur runt omkring mig.  Har alltid haft ett stort djur intresse, så det ökar lätt i antal här hemma. Vi har just nu förutom hund både katt och höns. Jag har också jobbat med att vara hundvakt på sommaren och jourhem åt omplacerings hundar i mina yngre dagar innan jag skaffade mig min egna hund, Whoppi. 

Jag tycker hundutställning är väldigt roligt och lärt mig av de bästa hur man visar upp hunden på bästa sätt. Dessutom super bra träning för hunden!

Sitter med som ledamot i Svenska Basenjisällskapet.

Jag Alex har år av erfarenhet inom hundvärlden, med familj och släkt med uppfödning av olika raser så som Schäfer, Newfoundland, Boston terrier och Rottweiler. Jag sitter också med i styrelsen för SPHK-samojed och tycker det är kul att engagera mig i rasen. 

Jag jobbar som produktionschef för ett företag i Kalmar. Jobbet tar mycket tid, men förutom arbetet lägger jag övrig tid på hundarna och familjen. 

Vi bor smidigt bara 6 min från en inomhusarena för hundar som vi brukar träna hundarna vid enstaka tillfällen utan några som helst krav. Det blir då oftast agility och lydnad. Mest för skojs skull för att hundarna tycker det är super kul att komma dit! 

Vi jobbar mycket gemenast med varandra och diskutera alla beslut tillsammans. Vi jobbar alltid med att utveckla oss inom hundvärlden genom att lära oss mer och bygga på våra kunskaper.

Vi började vår uppfödning med Norsk Lundehund, efter tre kullar och motgångar valde vi att inte ta fler valpar och lägga ned vår uppfödning av norsk lundehund. Nu har vi haft en kull med samojed, dock blev det bara en valp i denna kull.

Vårt avelsmål

Vårt avelsmål är att få fram friska, pigga hundar som också följer rasstandard. Jag försöker ta hänsyn till hundens alla sidor och leta avelshane utifrån mina tikars behov och personlighet men också det jag strävar efter att avla vidare på. Jag försöker alltid tänka framåt med avel och lägger planer på långsiktiga mål. 

  • Godkänt kennel namn sedan 2018.
  • Har genomfört SKK uppfödarutbildning
  • Utbildad CUA - arrangör.
  • Gått anatomikurser. 
  • Uppdaterar hela tiden med nya kurser och föreläsningar för att lära mig mer.

Vid köp av valp från oss: 

Valpen är uppvuxen i hemma miljö med lugn och ro med en trygg omgivning. Socialisering börjar när valpen uppnått några veckor i ålder. Vuxna och barn få hälsa på och gosa och busa med valparna. Våra egna hundar i flocken får träffa valparna. Innan valpen flyttar har den också fått åka bil och en och annan liten utflykt är gjord.

Jag försöker åka iväg mycket på korta utflykter med valpar för att lära dem vid ljud och människor i främmande miljöer.