Vår berättelse

Flokeheims

Min stöttepelare och min underbara sambo.
Min stöttepelare och min underbara sambo.

Jag heter Maria Ringdahl och bor med min man Alexander Ringdahl, utanför Rockneby, strax utanför Kalmar. Min kära man är mitt allt i livet. Han stöttar mig i allt jag gör och är min främsta stöttepelare. Vi diskuterar allt och kommer ofta fram till bra gemensamma beslut. Han har år av erfarenhet inom hundvärlden, men familj och släkt med uppfödning av olika raser så som Schäfer, Newfoundland, Boston terrier och rottweiler. 

Jag har en masterexamen i arkeologi.  Har bland annat varit och grävt på Sandby borg och Gamla Skogsby på Öland. Har jobbat delvis på fantastiska Ölands museum Himmelsberga! Är också med i föreningen Sandby borgs vänner och engagera mig i styrelsen där. 

Jag har även tävlat i ponnytrav i några år tills dess att jag överskred åldersgränsen, har även tagit en kurs i b-tränarlicens för stor häst. 

Jag är uppväxt på landet med en hel del djur och natur runt omkring mig. Jag har alltid haft ett stort djurintresse, så det ökar lätt i antal här hemma. Har just nu förutom hund både katt, häst och höns. Jag har också varit hundvakt på sommaren och jourhem åt omplaceringshundar innan jag skaffade mig min egna hund, Whoppi. 

Jag tycker hundutställning är väldigt roligt och lärt mig av de bästa hur man visar upp hunden på bästa sätt. Dessutom super bra träning för hunden!

Vi bor smidigt bara 6 min från en inomhusarena för hundar som vi brukar träna hundarna vid enstaka tillfällen utan några som helst krav. Det blir då oftast agility och lydnad. Mest för skojs skull för att hundarna tycker det är super kul att komma dit! 

Mitt avelsmål

Mitt avelsmål är att få fram friska, pigga hundar som också följer rasstandard. Jag försöker ta hänsyn till hundens alla sidor och leta avelshane utifrån mina tikars behov och personlighet men också det jag strävar efter att avla vidare på. Jag försöker alltid tänka framåt med avel och lägger planer på långsiktiga mål. Viktigt för mig är också att hålla kontakt med andra uppfödare och samarbeta för lundehundes framtid.

  • Godkänt kennel namn sedan 2018.
  • Har genomfört SKK uppfödarutbildning
  • Sitter med i styrelsen som ordförande i Svenska Lundehundsällskapet + utställningskommittén
  • Utbildad CUA - arrangör.
  • Gått anatomikurser. 
  • Uppdaterar hela tiden med nya kurser och föreläsningar för att lära mig mer.

Vid köp av valp från oss: 

Valpen är uppvuxen i hemma miljö med lugn och ro med en trygg omgivning. Socialisering börjar när valpen uppnått några veckor i ålder. Vuxna och barn få hälsa på och gosa och busa med valparna. Våra egna hundar i flocken får träffa valparna. Innan valpen flyttar har den också fått åka bil och en och annan liten utflykt är gjord.

Jag försöker åka iväg mycket på korta utflykter med valpar för att lära dem vid ljud och människor i främmande miljöer.