Degeberga samojed special och Sjöbo inofficella utställning 13-15 september 2019

19.09.2019
Det var några år sen nu jag var på samojed specialen men i år valde jag att åka då Whoppi blivit veteran! 

Jag, Alex och Julia och Rebecca åkte ner på fredag eftermiddag till Degeberga stugby, det blev mest slappande när vi kom ner. 

Lördagen startade kl 11 med utställningen med bara samojeder, 39 st. Först ut var Julias tik Kiela (Swedsam's Karamba of Akasha). Julia visade fram henne själv, hon blev 4 bästa tik i öppen klass av 10 st med ett excellent! Tycker jag var bra även om hon löpte och var allmänt seg. Whoppi var taggad och gick in bland 3 till veterantikar. Hon var inte super taggad på att röra sig bra, och det blev ett VG och 4 placering. Hon ingick i en uppfödargrupp och blev där 3a med HP. Sedan slog Whoppi till och vann utställningens bästa smile! Otroligt kul och fick ett jätte fint vandringspris med oss hem. 

 Annars en trevlig dag med härligt sällskap av Jessika, Daniel och lilla Sini med deras samojeder. Efteråt gick vi ner till Forsakar vattenfall, mycket fint! 

Kvällen avslutades med gemensam middag och intressanta diskussioner. 

Söndagen startade tidigt och vi lämnade Degeberga för att åka till Sjöbo för en inofficiell utställning. Även Jessika och Daniel hängde med dit. 

Dagen började med Norsk lundehund där vårt monster Freydis gjorde debut i ringen! Duktig för att vara första gången och beröm av domaren för hennes exteriör blev hon BIR-valp och fick en jätte fin rosett. Sedan följde samojederna och Whoppi var mycket mer taggad och positiv än på lördagen. Hon slog alla och blev BIR och BIR veteran! Jessika och Daniels hane Akame (Newsam's Bryan Adams) blev BIM. 

Efter en kall, blåsig och lång väntan började finalerna! Först ut var Freydis i valp 4-6 mån. Här luktade ju allt så gott och det blåste ju löv! Utplockad bland de 6 bästa, men sen åkte vi ut då Freydis hellre ville lukta i marken än följa med mig. Domaren älskade dock henne! Kul! 

Sedan var det Whoppis dags att gå in i BIS-veteran. Super taggad som alltid slog hon till och blev BIS-veteran 2 ! Sedan skrällde vi till och blev BIG-2 i gruppen också! 

En mycket lyckad dag och jag är stolt över Whoppi som älskar detta med utställningar. Freydis behöver lite mer träning men det kommer, hon är otroligt snygg och en framåt tjej. 

FOTOGALLERI

Degeberga Samojedspecial

FOTOGALLERI

Sjöbo inofficiella utställning