Böda - internationella hundutställning 6-9 september

13.09.2019

Då var det dags med den årliga utställningen på vackra Böda Sands camping! Detta året valde jag och Alex att bo i stuga fredag till söndag. Fredag blev en mycket trevlig kräftskiva med Whoppis uppfödare och dess valpköpare. Lördagen blev en lugnare dag. Gick och kolla lite på de andra raserna som ställdes ut, shoppade lite och vilade. Slutade med god mat på restaurangen. 

Söndagen var det dags för både samojed och norsk lundehund att ställas ut. Först ut var samojederna. Jag ställde ut min veterantik Whoppi och min kompis samojed tik Kiela ( Swedsam's Karamba of Akasha). Domarbyte, hmm kanske inte var så bra. Kiela fick ett VG med lite blandad kritik. Whoppi fick ett Good, hon var tydligen både låg och högställd. Ingen bra dag..

Sen var det dags för lundehundarna, jag hade lånat med mig min egna uppfödning Flokeheims Ragnar Lothbrok och så hade jag med min Cici. Ragnar skötte sig bra för att vara första gången på en officiell utställning (dock som valp) och blev BIR- valp. Cici hade inget motstånd och skötte sig mycket bra så hon fick ett BIR. 

Sedan valde vi inte att stanna till finalerna utan åkte hem. 

FOTOGALLERI